Abbé Pierre

Abbé Pierre 1912 - 2007

Abbé Pierre blev født d. 5. august 1912 i Lyon som Henri Antoine Groués. ’Personificeringen af godhed’ kaldte Frankrigs præsident Jacques Chirac præsten, forfatteren og aktivisten Abbé Pierre, der døde den 22. januar 2007 i Paris. Han blev 94 år gammel.

 

Han blev indviet som præst i august 1938, og under Anden Verdenskrig var han en aktiv del af den franske modstandsbevægelse. En af hans dæknavne var Abbé Pierre, og det var det navn han blev kendt under for eftertiden. Efter krigen blev han valgt ind i det franske parlament, men det var græs- rodsbevægelserne som havde hans bevågenhed, ikke mindst dem som om- handlede den katastrofale mangel på boliger i Frankrig samt den fattigdom som plagede Frankrig efter krigen.

I 1949 stiftede han Emmaus-bevægelsen, et internationalt netværk af sociale hjælpeorganisationer. Bevægelsen arbejder for at bekæmpe ekstrem fattigdom i hele verden. Den er til stede på fem kontinenter og har 327 medlems-organisationer i 39 lande, bl.a Danmark. Emmaus-bevægelsen gør også en indsats for boligløse og flygtninge.

Juni 2002. Abbé Pierre besøger ”Vesterholt”. I den anledning blev Abbé Pierre 90 års fødselsdag fejret på dansk maner. Lige til det sidste viste Abbé Pierre interesse for arbejdet i Aalborg for at kunne bevare den Emmaus-identitet, som han har været med at grundlægge rundt om i verden. Hans sidste ord taler for sig selv:


JEG ER STOLT AF AALBORGS INDSATS!

© 2015 • Privacy Policy • Terms of Use